Behálózták

2017.07.25. 09:29

Egy nő volt a csali a 25 milliós lopáshoz

Lopás bűntette miatt emelt vádat egy 23 éves férfival és hat társával szemben a Siófoki Járási Ügyészség, mert a fiú társai felbujtására az apjától ellopott 25 millió forintot.

K.G.

A fiatal férfi baráti társaságban megemlítette, hogy az apja az otthonukban nagyobb összegű készpénzt tart. Ekkor a barátai elhatározták, hogy a pénz egy részét megszerzik, ebbe vonták bele a külföldön prostituáltként dolgozó nőismerősüket. 2016 év végén a külföldről hazalátogató nő elhitette a fiúval, hogy vonzódik hozzá és párkapcsolatot szeretne vele létesíteni, társai pedig valótlanul arról tájékoztatták, hogy a nő egyiküknek 5 millió forinttal tartozik. A fiatal férfi a párkapcsolat reményében ki akarta fizetni a nő tartozását, ezért az apja garázsában elásott pénzből ellopott mintegy 7 millió forintot, amit teljes egészében átadott a társainak. Ezután Kaposvárra költözött egy albérletbe azért, hogy a szülei elől elrejtőzzön, majd 2017 év elején ugyancsak a barátai rábeszélésére ellopta a garázsból apja további pénzét is, csaknem 18 millió forintot. Az ügyészség a fiatal férfival és a bűncselekmény utáni rejtőzködésében segítséget nyújtó három társával szemben felfüggesztett, míg a lopást kitervelő és arra a fiút rábeszélő, előzetes letartóztatásban lévő további három társával szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában