gyilkosság

2018.04.24. 14:15

Életfogytiglanra ítélték, mert agyonverte iskolatársát

Agyonverte egy korábbi osztálytársát a ladi házában egy 54 éves férfi, ezért a Somogy Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt ellene vádat.

K.G.

Az áldozat 2015. karácsonyán Kaposvárra indult meglátogatni hozzátartozóit, de amikor kerékpárja Ladon meghibásodott, egy ismerősénél hagyta. 2016. január elején tért vissza Ladra a bicikliért. Betért a helyi presszóba is és italozni kezdett. Itt a vádlottal, akivel egykor osztálytársak voltak, együtt folytatták az ivást, végül a presszó zárása után a vádlott házában kötöttek ki. Az ittas házigazda egy jelentéktelen sértés miatt rátámadt az ismerősére, egy téglával fejbe ütötte. Majd a földre került sértettet acélbetétes munkásbakancsával testszerte nyolcszor megrúgta, illetve megtaposta.

A holttestet benzinnel lelocsolta és meggyújtotta, azonban a sértett maradványai csak részlegesen égtek el, ezért azokat a lakóház melléképületében elhantolta. Az áldozat eltűnése miatt a szigetvári rendőrkapitányság indított közigazgatási eljárást, és jelezték a somogyi rendőröknek, hogy a férfi bűncselekmény áldozatává válhatott. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság még 2016-ban rendelt el nyomozást emberölés miatt. Az áldozat maradványait három hónappal később találták meg a vádlott lakóházának elhagyatott kamrájában. Felkutatták a sértett holmijait is, melyet a gyilkos a közelben lévő lakatlan házak kútjaiba dobott.

A Kaposvári Törvényszék a kihirdetett ítéletében életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte az 54 éves férfit azzal, hogy legkorábban 30 év után bocsátható feltételesen szabadságra.. A terheltet még öt rendbeli zaklatás vétsége miatt is elmarasztalta a bíróság, mert Ladon fenyegette a lakókat azzal, hogy őket a gyerekeikkel együtt megöli, rájuk gyújtja a házukat, sőt a fogvatartása alatt a börtönőröket is megfenyegette életveszélyesen.

Az ítéletet a vádlott tudomásul vette, míg az ügyész és a védő ellene fellebbezést jelentett be, így az a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik. A többszörösen büntetett előéletű férfi korábban is elkövetett erőszakos bűncselekményeket, agresszív és antiszociális személyiségjegyei miatt egy korábban ellene indított büntetőeljárás során még a tanácsvezető bíróra is rátámadt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában