ellenőrzés

2018.02.16. 10:47

Feketemunkásokat találtak a Balatonnál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy megyei pénzügyőrei a rendőrökkel közösen ellenőriztek egy építkezést, ahol tizenkét be nem jelentett munkást találtak.

Sonline

A Fonyódi Rendőrkapitányság jelzése alapján a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának pénzügyőrei közös ellenőrzést tartottak egy Balaton-parti építkezésen. Kiderült, hogy a helyszínen tizenkét dolgozót nem jelentettek be. Az öt ukrán, illetve hét román állampolgárt két cég alkalmazta. Az egyik vállalkozás az ellenőrzés megkezdése után csaknem 45 perccel megpróbálta egyszerűsített foglalkoztatottként bejelenteni az öt ukrán vendégmunkást. Az ilyen késedelmes bejelentés érvénytelen, hiszen a munkások már reggel óta dolgoztak. A két gazdálkodó több millió forint mulasztási bírságra számíthat – tájékoztatott Poszovácz Gabriella a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályairól a NAV honlapján található 46. számú információs füzetben lehet bővebb tájékoztatást találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában