tulajdonjog

2018.07.16. 09:50

Idős férfitől csalta ki házát egy asszony

A Siófoki Járási Ügyészség csalás miatt vádat emelt azzal az asszonnyal szemben, aki egy ajándékozási szerződés aláíratásával kicsalta egy idős, szellemi hanyatlásban szenvedő férfi lakóházát.

K.G.

Azzal ejtette tévedésbe az idős férfit, hogy a szerződés aláírásával az ingatlanához tartozó telekrész hátsó végét adja el neki, holott a szerződés a teljes ingatlan elajándékozásáról szólt. A szerződés alapján a vádlott tulajdonjogát bejegyezték az ingatlan-nyilvántartásba, majd a csalárd módon megszerzett tulajdont a vádlott később tovább ajándékozta a keresztlányának. Az ügyészi szervek szakági együttműködése lakás- és ingatlanszerzési célú bűncselekmények elkövetése esetén indult ügyekben rendszeres. Ennek alapján a Somogy Megyei Főügyészség közjogi szakága keresetet nyújtott be a Siófoki Járásbíróságra az idős férfi tulajdonjogának visszajegyzése miatt. Az ügyészi álláspont szerint az ajándékozási szerződés a jóerkölcsbe is ütközik, ezért semmis. Az ügyészi perindításra azért volt szükség és lehetőség, mert az idős férfi jogainak védelmére egészségi állapota miatt nem képes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában