ítélet

2018.02.20. 16:12

Jogerősen is elítélték a volt focistát a gyilkosságért

Hat év eltelte után jogerősen is ítélettel zárult a kaposvári Kanizsai utcai gyilkosság ügye; több felmentés után született elmarasztaló ítélet kedden.

K.G.

Még 2012 májusában több késszúrással meggyilkoltak egy 72 éves asszonyt az otthonában. A gyanú az egyik volt albérlőjére terelődött, aki korábban ismert labdarúgó volt a városban. A Somogy Megyei Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat ellene 2013 májusában. A Kaposvári Törvényszék két esetben is felmentő ítéletet hozott, ennek a legfőbb indoka az volt, hogy kizárták a DNS szakértői véleményt a bizonyítékok sorából. Azonban a Pécsi Ítélőtábla az ügyészi fellebbezések után mindkétszer hatályon kívül helyezte a felmentő ítéleteket, majd az újabb megismételt eljárásra a Pécsi Törvényszéket jelölte ki. A Pécsi Törvényszék tavaly augusztusban hirdetett ítéletét, amelyben a vádlottat bűnösnek mondta ki minősített emberölés elkövetésében. A Pécsi Törvényszék több, a vádlottat terhelő peradat mellett a korábban a bizonyítékok közül kizárt DNS szakértői vélemény, a kamerafelvételek és egyéb közvetett és közvetlen bizonyíték alapján bizonyítottnak látta, hogy ő ölte meg az idős asszonyt, majd utána a lakásában értékek után kutatott. Ezért első fokon 15 évi fegyházbüntetésre és 10 évi közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, egyben elrendelte előzetes letartóztatását. A vádlotti fellebbezés után a Pécsi Ítélőtábla mondta ki a végső szót az ügyben: kedden 13 évre enyhítették a férfi büntetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában