rendőri hivatás

2018.04.25. 20:00

Kézről kézre adták a fegyvert és bilincset a kaposvári fiatalok

A rendőrök munkáját hoznák közelebb a fiatalokhoz, hogy ezáltal is népszerűsítsék a rendvédelmi hivatást – ezzel a céllal rendezett háromnapos rendezvénysorozatot a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kovács Gábor

– Nagyon élvezték a bemutatót a kicsik, minden érdekli őket, ami a rendőrséggel kapcsolatos – nézett végig a csoportján Németh Edit, a kaposvári Szent Margit Katolikus Óvoda óvodapedagógusa. – Kíváncsiskodnak, hogyan fogják el a bűnözőt a rendőrök, hogyan kell használni a gázálarcot.

A hatástalanított, de komoly kinézetű lőfegyverek és a bilincsek kézről kézre jártak, de sokan kipróbálták a lövedékálló sisakot, mellényt és pajzsot is.

– A nyomozók munkája érdekel a legjobban, erről sok filmet nézek, és elgondolkodtam már rajta, hogy ezt a foglalkozást válasszam-e – mondta a 16 éves, kaposvári Tóth Ágoston.

– Sokáig rendészeti iskolába szerettem volna jelentkezni. Szerintem jó lehet rendőrnek tanulni, mindig is vonzott, hogy a rendőr másokat véd, betartatja a szabályokat és megakadályozza a bűncselekményeket – mondta a 16 éves, balatonszentgyörgyi Gál Boglárka.

– Az iskolákban zajló bűnmegelőzési DADA-program utolsó állomása ez a tanévben – mondta Drahosné Józsa Bernadett osztályfőnök, aki a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnáziumból kísért el 31 tanulót. – A diákok most kézzelfogható, interaktív módon ismerkednek meg a rendőrséggel, nem csak előadásokat hallgatnak az iskolarendőrtől.

Megismertették a gyerekeket a rendőri szakmával, a különböző szolgálati ágak munkájával, tudtuk meg Jávorszkiné Molnár Magdolnától, a megyei főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetőjétől. Bemutatkozott a közlekedésrendészet, a fiatalok a bűnügyi technikusok munkájába is bepillantást nyerhettek, ujjlenyomatot készíthettek, vagy éppen egy rendőrigazolvány másolatát saját maguknak. Bűnmegelőzési totót tölthettek ki, és felpróbálhatták a szimulációs szemüveget, megtapasztalva, hogyan látja a világot a részeg vagy a drogos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában