vádemelés

2018.01.19. 08:21

Lopás, hamis feljelentés – más erdejét vágatta ki a vállalkozó

Lopás, hamis tanúzás – más erdejét vágatta ki a vállalkozó, a munkások, nem is sejtették, hogy átverik őket.

Sonline

File name :DSC_0219.JPG File size :1.2MB(1291106Bytes) Date taken :2004/10/12 15:11:04 Image size :2000 x 1312 Resolution :300 x 300 dpi Number of bits :8bit/channel Protection attribute :Off Hide Attribute :Off Camera ID :N/A Camera :NIKON D1H Quality mode :FINE Metering mode :Matrix Exposure mode :Programmed auto Speed light :Yes Focal length :21 mm Shutter speed :1/250second Aperture :F8.0 Exposure compensation:0 EV White Balance :Auto Lens :18 - 35 mm F 3.5 - 4.5 Flash sync mode :Normal Exposure difference :0.0 EV Flexible program :No Sensitivity :ISO400 Sharpening :High Image Type :Color Color Mode :Mode I(sRGB) Hue adjustment :3 Saturation Control :N/A Tone compensation :Normal Latitude(GPS) :N/A Longitude(GPS) :N/A Altitude(GPS) :N/A

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség nagyobb értékre – folytatólagosan és üzletszerűen – elkövetett lopás bűntette, hamis tanúzásra felhívás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy vállalkozó ellen, aki több mint 2 millió forint értékű tűzifát lopott el.

A vállalkozó 2016 végén a munkásaival két erdőterületről összesen 107 köbméter lábon álló, több mint kétmillió forint értékű vágásérett akácfát termeltetett ki, majd azokat telephelyére szállította és értékesítette. A munkások nem tudtak arról, hogy a kitermelt fa nem a vádlotté volt.

Miután a lopás miatt a rendőrség nyomozni kezdett és tanúként hallgatta ki a vádlott két alkalmazottját, a vádlott eredménytelenül kísérelte meg rábírni őket arra, hogy tegyenek őt mentő, míg egy másik munkására terhelő tanúvallomást.

A vádlott azért, hogy egy hatósági engedély nélkül végzett fakitermelését leplezze, valótlan feljelentést is tett a rendőrségen. Ekkor azt állította, hogy a tulajdonában lévő erdőből 300 ezer forint értékben loptak el tölgyfát, holott a fákat engedély nélkül ő vágatta ki.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, valamint a lopott fa elszállításához használt tehergépkocsi elkobzását, és a sértetteknek okozott kár megtérítését is indítványozta.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában