kék fény

2018.05.19. 13:09

Lopott autóval elgázolta, majd sorsára hagyta a gyalogost

A férfi elkötött egy autót Lábodon,m majd elütött egy gyalogost és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről, a rendőrkutya azonban elvezette hozzá az egyenruhásokat.

Sonline

A Nagyatádi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett, segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy lábodi férfi ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló, rendőrségtől kapott adatok alapján (még május 17-én este) Lábodon közlekedett egy autó Rinyabesenyő irányába, amikor elütött az út szélén egy gyalogost. A sofőr a balesetet után megállás, így segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínéről. A sértettet a mentőszolgálat munkatársai – az elsődleges orvos vélemény alapján – súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Időközben a nagyatádi rendőrök bejelentést kaptak, hogy eltulajdonítottak egy Peugeot-t egy lábodi vendéglátóegység elől. Az autót rövidesen törött első szélvédővel találtak meg a település belterületén. Deák Alexandra törzsőrmester is a helyszínre érkezett Inka nevű kutyájával, ahonnan a nyomrögzítést követően az eb egészen a feltételezett elkövető házáig vezette az egyenruhásokat.

A rendőrök elfogták és előállították L. Lászlót a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, s gyanúsítottként hallgatták ki. A 35 éves helyi férfit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására.

A rendőrség várja mindazok jelentkezését, akik a baleset látták, vagy azzal kapcsolatban bármilyen információval tudnak szolgálni. Jelentkezni lehet személyesen Nagyatádi Rendőrkapitányságon (Nagyatád Zrínyi utca 7.). Vagy telefonon a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját 06 82/ 502-700 telefonszámán. Bejelentést lehet tenni az ingyenesen hívható 06 80/ 555-111 Telefontanú zöld számán, továbbá a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó valamelyikén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában