Testvéri összetartás

2017.10.15. 12:01

Lopták a tesók ami mozdítható egy vései házból

Egy vései ingatlanról akkumulátorokat és különböző szerszámgépeket lopott el a testvérpár. A rendőrök elfogták őket és segítőjüket is, a sértett pedig visszakapta az értékeit.

Sonline

2017. október 7-én egy vései ingatlan udvarából akkumulátorokat és a garázsból különböző szerszámgépeket tulajdonítottak el ismeretlen tettesek, így a rendőrök nyomozni kezdtek.

A nyomozás során a rendőrök látókörébe került egy 47 éves helyi lakos, akit a rendőrök 2017. október 9-én a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban ki is hallgattak. Ezt követően – talán épp a kihallgatás eredményeképpen, vagy csak megint a szerencse játszott közre – még aznap kora este igazoltattak egy férfit Nemesvid külterületén. Autója csomagtartójában megtalálták és lefoglalták az ellopott szerszámgépeket, őt elfogták, a rendőrkapitányságra előállították. Ezt követte, hogy bűnpártolás vétség gyanúja miatt kihallgatták. A férfi elmondta, hogy a 47 éves férfi testvére kérte meg, hogy az ellopott értékeket a házában elrejtse, azonban a felelősségre vonástól félve szeretett volna megszabadulni azoktól, amire már a rendőri ellenőrzés miatt nem maradt ideje.

A nyomozók pár nap múlva elfogták a testvérpár másik tagját is, aki a gyanú szerint a szerszámok elszállításában működött közre, őt szintén lopás bűntettének elkövetése miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

A Kaposvári Járásbíróság a testvérpár egyik tagját október 11-én, a másikukat október 14-én előzetes letartóztatásba helyezte, az értékeket „csupán” megőrző férfi az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

A lefoglalt szerszámgépeket a nyomozók a sértettnek visszaadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában