razzia

2018.01.13. 09:53

Mindenkit kitereltek – repkedtek a csekkek az utak mentén

Mindenkit kitereltek – repkedtek a csekkek az utak mentén. Nagyszabású razziát tartott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Sonline

Nagyszabású közlekedési ellenőrzést tartottak Kaposvár illetékességi területén. Az akció célja a közlekedésbiztonság javítása volt. A kaposvári rendőrök mellett a megye más kapitányságain szolgáló egyenruhások is részt vettek a razzián.

Az egyenruhások a passzív biztonsági eszközök használatát, a mobiltelefonok szabályos használatát, a megengedett sebesség betartását ellenőrizték. Illetve az ittas, valamint a vezetési képességre hátrányosan ható szerek hatása alatt közlekedők forgalomból történő kiszűrését végezték.

A forgalom védtelen résztvevőinek megóvása miatt pedig a gyalogosok, kerékpárosok, segéd-motorkerékpárosok és motorkerékpárosok közlekedésére is kiemelt figyelmet fordítottak.

Az ellenőrzés során a rendőrök összesen 218 személlyel szemben intézkedtek, melynek során biztonsági öv használatának elmulasztása miatt tíz esetben közigazgatási bírságot, egyéb közlekedési szabálysértések miatt négy személlyel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. Két esetben éltek szabálysértési feljelentéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában