balekság

2018.07.19. 11:17

Néhány óra alatt ellopta, eladta, majd meg is fogták a biciklitolvajt

Egy marcali épületből lopott kerékpárt az a a 21 éves férfi, akinek arra volt esze, hogy gyorsan el is adja, de arra nem, hogy ne bámuljon a térfigyelő kamerák tömegébe.

Sonline

A Marcali Rendőrkapitányságra szerdán délután tett bejelentést egy helyi lakos arról, hogy a lépcsőházban elhelyezett kerékpárját ismeretlen tettes eltulajdonította. A rendőrök a bejelentést követően a térfigyelő kamerák felvételeinek és a beszerzett információknak köszönhetően azonosították a feltételezett elkövetőt, akit a bejelentést követően pár órán belül elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. A 21 éves férfit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki elmondta, hogy a biciklit már értékesítette. A nyomozók a gyanúsított vallomása alapján felkutatták a kerékpárt, amit lefoglaltak és a sértettnek visszaadtak.

(A kép a visszaszolgáltatás felhőtlenül boldog pillanatát örökítette meg.)

A témával kapcsolatban a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi vagyonvédelmi tanácsokra hívja fel a figyelmet:

  • Mindig zárja le a kerékpárt, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!
  • Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – rögzítse!
  • Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt helyen hagyja biciklijét – ne eldugott utcában, kapualjban!
  • Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában