bíróság előtt felel

2018.04.19. 10:30

Szamurájkarddal támadt a rendőrökre Kaposváron

Szamurájkarddal és bozótvágó késsel a kezében járkált az utcán egy 25 éves férfi Kaposváron, és összetűzésbe került a rendőrökkel, akik lefegyverezték. Az ügy tárgyalása most kezdődött a Kaposvári Járásbíróságon.

K.G.

– Féltem, azért vettem magamhoz a fegyvereket, hogy kéznél legyenek, mert az utcabeliekkel korábban volt egy afférom, csak pont rosszkor jöttek a rendőrök – vallotta a vádlott a bíróság előtt.

A vád szerint egy járőrautó éppen arra haladt, és észrevették a felfegyverzett férfit tavaly augusztusban a Hold utcában. A rendőrök felszólították, hogy rakja le a kardot és a machetét. A vádlott azonban szidni és fenyegetni kezdte őket, miközben az udvarán egy melléképülethez hátrált, és a fegyverekkel kaszáló, sújtó mozdulatokat tett.

– Hadonászás és támadás nem volt – tagadta mindezt a férfi. – Azért mentem az utcára, mert kihívtak a rendőrök, a fegyvereket pedig azért nem tettem le, mert meghűlt bennem a vér, amikor rám fogták a pisztolyokat.

A vád szerint a rendőrök könnygázspray-vel lefújták a férfit, majd ekkor egyikük gumibottal kiütötte a kezéből a 47 centi pengehosszúságú kardot és 50 centis bozótvágót. Ezután megbilincselték. Dulakodás közben a vádlott megszerezte az egyik rendőr gumibotját, amivel az egyenruhás combjára vágott, így szól a vád. Hivatalos személy elleni erőszakkal, és könnyű testi sértéssel vádolják. A bíróság előtt mint bizonyítékot, bemutatták az egyik gumibotot, amelyen vágott sérülés volt. A férfi szerint végül ő maga rakta le a földre a fegyvereit, és csak ezután fújták le gázspray-vel a rendőrök. A járásbíróságon az intézkedő rendőrök is vallomást tettek, ítéletet több tanú meghallgatása után hoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában