lopkodósdi

2018.12.12. 09:08

Testvérpár lopkodta végig a kaposvári boltokat

Egy fiatalkorú testvérpár hónapokon át fosztogatta a boltokat Kaposváron.

K.G.

A két testvér közül a 15 éves lány követte el a bűncselekmények többségét, 16 éves bátyja csak alkalomszerűen kapcsolódott be a lopássorozatba. A lány 2017 szeptembere és 2018 júniusa között összesen tizenötször lopott elsősorban kaposvári bevásárlóközpontokban működő boltokból. A módszere általában az volt, hogy a kiszemelt árut a dobozából kivette és a táskájába rejtette, így a csomagolásba rejtett áruvédelmi eszköz nem lépett működésbe, amikor elhagyta a boltot.

A vádlott elsősorban cipőket, ruhaneműket, parfümöket és kozmetikai készítményeket csent el, de volt olyan is, hogy értékesebb hajformázó készülékeket vitt magával. Amikor a testvérek együtt mentek lopni, megosztották a feladatokat: miközben a lány az árukat a táskájába pakolta, a bátyja az eladókat tartotta szemmel. Ezzel módszerrel loptak el két pár százezer forint értékű sportcipőt is.

A fiatalkorú lány összesen 340 ezer forint, míg testvére 125 ezer forint értékű áru lopásában működött közre. A sorozatnak végül az vetett véget, hogy a testvérpár lány tagját a kaposvári rendőrök 2018 szeptemberében őrizetbe vették, majd letartóztatták. A jelenleg javítóintézetben fogva tartott lánnyal szemben Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt, míg szabadlábon lévő testvére próbára bocsátását indítványozta.

Képünk csupán illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában