illegális bevándorlók

2017.09.22. 13:29

Tíz migráns volt a buszban – embercsempészt fogtak az M7-esen

Egy román férfi tíz illegális bevándorlót akart Magyarországon keresztül külföldre juttatni.

Molnár Gábor

– A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém megyei pénzügyőrei péntek éjjel egy kisbuszt, illetve annak utasait ellenőrizték az M7-es autópályán Siófok térségében – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. – Felmerült a gyanú, hogy a jármű utasai illegális migránsok, ezért értesítették a somogyi rendőröket. Kiderült: a 35 éves sofőr tíz, magát afgán, illetve sri-lankai állampolgárnak valló személyeket akart jogellenesen külföldre juttatni. A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. Sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

 

– A rendőrök a kisbuszt lefoglalták, sofőrjét és utasait elfogták, majd előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra – közölte az SMRFK. – A román állampolgárt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a tíz illegális bevándorlót pedig visszaszállítják a magyar-román határszakaszra (a visszafogadási egyezmény érvényesítése miatt). A gyanúsított a kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését, a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására.

Fotók: NAV Veszprém AVIG és SMRFK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában