Kaposfő

2018.06.13. 12:18

Villám csapott a kaposfői iskolába – 15 diákot kórházba vittek

Villám csapott szerda délelőtt a kaposfői általános iskolába, információink szerint a villámhárítót találta el, de a villám a hálózaton keresztül áthúzott a számítástechnika-terembe.

Sonline

– Volt egy hatalmas csattanás, és azt vettük észre, hogy az egyik wifi-routernél fényjelenséget tapasztaltunk – mondta Vörös Ottó igazgató. – A számítástechnika-teremből érkezett a hír, hogy a villám valószínűleg áthúzott a hálózatra és néhány gyermeknek zsibbadnak a végtagjai. – Azonnal értesítettük a házi orvost, majd hívtuk a mentőket, majd pedig megérkezett a rendőrség és a tűzoltóság is. A biztonság kedvéért tizenöt tanulót és egy felnőttet visznek kórházba.

Este csapott le a vihar

Széllökésekkel, égzengéssel és felhőszakadással csapott le a vihar Somogy megyére kedd éjjel. Tíz esetben riasztották a somogyi tűzoltókat főként útra és járművekre dőlt fák eltávolítása miatt.

Fotó: Benkó Milán

– Lábodon egy kidőlt fa alól kellett több autót kiszabadítani, Nagyatád több utcájában pedig útra dőlt fák akadályozták a közlekedést – tájékoztatott Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. – A nagyatádi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt felszámolták a káreseteket. Ugyanakkor Csokonyavisontán, Görgetegen, Nikla és Kaszó külterületén is kidőlt fákat, leszakadt faágakat daraboltak fel a tűzoltók az éjszakai vihart követően.

nor
Fotó: Benkó Milán

– Kaposváron a Béke és a Hajnóczy utcában kellett megszabadítani az úttestet a forgalmi akadályt képező letört faágaktól – tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában