Színház

2017.07.14. 16:39

Bontanak a teátrumnál

A szerkezet és az alapozás megerősítését végzik jelenleg a Csiky Gergely Színház műemléki épületrészénél, s bontják az úgynevezett üzemi részeket is a zsinórpadlás mögött.

Gyeszát Zsolt

A fotósunknak is megmutatták pénteken, hogyan haladnak a felújítási munkálatok a teátrumnál. L. Balogh Krisztina, Kaposvár főépítésze lapunknak elmondta: jelenleg a színház műemléki épületrészénél végzik a szerkezeti vizsgálatokat, és az alapozások megerősítését. Erre azért is van szükség, mert plusz terhek kerülnek az épületre, s egy új szint is kerül a több mint száz éves épület egy része alá. Ezért nem csak meg kell erősíteni az alapokat, hanem még mélyíteni is kell az alaptesteket.

Több ütemben épült a zsinórpadlás mögötti úgynevezett üzemi rész, amelyet most elbontanak, hogy helyette egy korszerű, új épületrésszel bővüljön a ház. A főépítésztől azt is megtudtuk, ennek a folyamatnak az egyik fázisa is most zajlik. Két oldaltraktust már elbontottak, a középső épületrészt most bontják. Amíg az új épület el nem készül az emblematikus zsinórpadlás mögé, addig a huszonöt méter magas szabadon maradó falat ideiglenesen meg kell majd támasztani, ennek előkészületei is most folynak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában