Helyi közélet

2017.07.04. 16:26

Egy éves lett Földvár hajó alakú kilátója

Jubilál a földvári kilátó, a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontot megnyitásának első évfordulóját ünnepli. Az elmúlt egy évben hatvanezer látogató kereste fel a különleges épületet, amely a tavaly július 1-i nyitás óta sokak kedvence lett.

Kolumbán Tünde

A földvári magasparton álló, hajó alakú épület nyitását az elmúlt nyáron nagy várakozás előzte meg, hiszen a látogatóközpont megvalósításához Balatonföldvár közel 500 millió forintot támogatást nyert, amely a város addigi történetnek legjelentősebb, pályázaton elnyert összege volt.

A Hajózástörténeti Látogatóközpont több mint egy kilátó, hiszen programlehetőséget kínál a turistáknak, ráadásul nemcsak a nyári, hanem a téli időszakban is. Az éven át nyitva tartó komplexum egy év alatt a Balaton meghatározó látványosságává vált.

 

Az elmúlt egy évben a kilátót üzemeltető városi nonprofit cégen keresztül az építmény elismerések egész sorát zsebelte be, ugyanakkor a működtető a jobbító szándékú kritikai észrevételeket is megfogadta. Ennek köszönhetően bővült a játszótér, készült új terepasztal és ajándékbolt is nyílt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában