Fő a biztonság

2017.07.21. 07:20

Értékeinkre vigyáznak amíg strandolunk

Nyitva hagyott kocsikra vigyáznak, kiszűrik a tolvajokat vagy éppen portyáznak a strandokon. Több mint kétszáz középiskolás figyel négy Balaton-parti településen a strandolókra.

Góz Lilla

Július harmadika óta a bűnmegelőzési centrumok önkéntesei nyár végéig teljesítenek szolgálatot. A reggeli eligazítást követően szórólapokkal felszerelkezve indulnak a fiatalok a balatonlellei Napfény strandra. A fürdés helyett a strandolókat tájékoztatják arról, hogyan óvják értéktárgyaikat, mire figyeljenek a kánikulában. Jávorszkiné Molnár Magdolna rendőr alezredes elmondta: négy településen, Balatonlellén, Siófokon, Balatonföldváron és Balatonszárszón dolgoznak így, öt turnusban látják el a feladatot. Összesen kétszáz diák részvételével próbálják meg bemutatni a demonstratív bűnmegelőzést a Balaton-parton.

László Zsófia Dombóvárról érkezett és tíz napot tölt Balatonlellén. – Az emberek többsége közvetlen és meghallgatja javaslataikat, de volt már olyan eset is mikor azt kérdezték tőle, hol tudják felpumpálni matracukat, vagy külföldi turisták a tourinform irodához kértek útbaigazítást – mesélte. Hozzátette: jól érzi itt magát, harcolnak a a hőséggel társaival, de tudják, hogy hasznos a munkájuk. Van, aki nem rendészeti szakiskolából érkezett, mint például Szabó Dorottya. A fiatal lány közgazdaságot tanul, de szeretett volna részt venni a bűnmegelőzésben, emiatt jelentkezett. Azt mondják az esetek többségében nyitva hagyott autókat találnak, sokszor látható helyen kézitáskát is benne hagynak. Ilyenkor őrzik a gépjárművet és bejelentik a felettesüknek. A bűnmegelőzési centrumok augusztus 21-én zárnak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában