Fejlesztés

2017.07.31. 18:10

Kétmilliárd forintot költenek a kaposvári ipari parkokra

Több mint 1,2 milliárd forintból újulnak meg Kaposvár iparterületei a Németh István Program keretében. A munkálatok a Raktár utcában és környékén már zajlanak, ezeket tekintette meg hétfőn Szita Károly polgármester.

Kovács Gábor

– Az Izzó utcában is folyik a munka, a volt SÁÉV-telepen a héten kezdődik, a Raktár utcánál október végén fejeződik be. Őszre írjuk ki a Füredi utcai iparterület megújítását. A Németh István Programban 171 milliárd forintot költünk az évtized végéig, melynek kiemelten fontos része a gazdaságfejlesztés – mondta Szita Károly a bejáráson. – Elsődleges célunk a munkahelyteremtés, amíg van dolgozni akaró munkanélküli a városban. Olyan környezetet teremtünk, amellyel növeljük a vállalkozók versenyképességét. Ezzel hozzásegítjük őket, hogy még több embernek adjanak munkát, eredményesen gazdálkodhassanak és még több bért fejlesszenek. Összesen kétmilliárd forintot költünk az ipari parkjainkra. A Raktár utcában 348 millió forintos beruházással utakat, járdákat újítunk fel, buszvárókat alakítunk ki, fejlesztjük a közvilágítást. A meglévő négy ipari parkunk felújítására 1,2 milliárd forintot költünk, és 575 millió forintból egy új ipari parkot is létrehozunk a Keleti Ipari Parkkal szemben.

A környékbeli vállalkozók örömmel fogadták a beruházást.

– Mindenki örül, hogy megújul az úthálózat, a közvilágítás, ezentúl a buszközlekedés is könnyebb lesz – mondta Krakkai Béla, akinek kazánkészítő üzeme van a Raktár-közben. – A dolgozóink este és reggel már nem sötétben járnak, nem az utcán kell várniuk a buszt. Könnyebb lesz megközelíteni a telepet, és az, hogy kivilágítjuk, a biztonság szempontjából is jó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában