együttműködési megállapodás

2017.08.28. 20:19

Akadálymentesek lesznek a kaposvári rendezvények

Valamennyi városi rendezvényre és ünnepnapra egyenlő esélyű hozzáférést biztosít Kaposvár a fogyatékkal élő polgárainak is.

K. G.

Az erről szóló együttműködési megállapodást hétfőn írták alá a városházán. A rendezvényeken fizikai akadálymentesítést végeznek, nyelvi tolmácsot biztosítanak a hallássérülteknek, az értelmi akadályozottsággal küzdőknek pedig könnyen érthető, egyszerű tájékoztatót adnak.

Szita Károly polgármester a hétfői sajtótájékoztatón hangsúlyozta: egy kormányrendelet is tartalmazza a célkitűzéseket, és felkéri minden polgármester kollégáját, hogy csatlakozzanak. Szita Károly kiemelte, Kaposvár számos elismerést kapott az esélyegyenlőség terén végzett munkájáért, például az Európai Bizottság különdíját. A városban jövőre valamennyi közlekedési lámpa beszélő lesz a hallássérülteknek, és készül a tapintható városkép a vakoknak és gyengénlátóknak.

Az együttműködési megállapodásért tagjaik nevében köszönetet mondott, és kézjegyével látta el Benczéné Csorba Margit, az Értelmi Sérültek Somogy Megyei Egyesületének (Éfoész) elnöke, Dányádiné Molnár Cecília, a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesületének elnöke, Hegedüs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének elnöke, Kósa Ádám, a Siketek és Nagyothallók Szövetségének Somogy megyei elnöke és Cserényiné Horváth Edit, a Kaposvári Fogyatékos Fiatalok Teljes Életért Alapítvány elnöke.

Az aláíráson Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója a közösen kidolgozott programok fontosságát hangsúlyozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában