Összefogás a magyar tengerért

2017.08.29. 18:22

A Jobbik kisajátítaná a Balaton-parti ingatlanok egy részét

A Jobbik Balaton-környéki országgyűlési képviselő-jelöltjei mutatkoztak be Siófokon, a Fő téren.

Krausz Andrea

Összefogás a magyar tengerért címmel tartott tájékoztatót Potocskáné Kőrösi Anita, Kepli Lajos, Rig Lajos, Steinmetz Ádám és Weller-Jakus Tamás. Kepli Lajos, Veszprém megye 2-es számú választókerületének jelöltje elmondta, hogy a 2014-ben életre hívott balatoni munkacsoportot újra aktivizálják és a jelöltekkel együtt állítják össze a Jobbik 2018-as Balaton-kampányát. Az egyik legfontosabb kérdésnek nevezte, hogy a Balaton szinte teljesen el van zárva az ideérkezők elöl. Magán és állami ingatlanok miatt nem lehet a vízparthoz rendesen hozzáférni. Kepli hangsúlyozta, hogy a Balaton közkincs, mindenki számára hozzáférhetővé kell tenni, amit közel 100 magáningatlan kisajátításával lehetne elérni.

Potocskáné Kőrösi Anita, Somogy megye 4-es számú választókerületének jobbikos országgyűlési képviselő-jelöltje a biztonságot emelte ki. Mint mondta, rengeteg embert mentettek ki a tóból a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai, több száz mentést végeztek a szezon során, mégis a hét végén újabb áldozatokat szedett a magyar tenger. Mint mondta, változtatásra van szükség, hogy több vízirendész legyen a Balatonnál.

Steinmetz Ádám, Somogy megye 3-as számú választókerületének jelöltje szerint meg kellene vizsgálni, hogy a balatoni nyaralóépületek tulajdonosai kedvező hitelkonstrukcióval vagy támogatással téliesítenék ingatlanjaikat, akkor szezonon kívül is eljönnének-e a Balatonra pihenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában