Motoros évadzáró

2017.08.27. 17:30

Jótékony, szelíd motorosok vonultak át a somogyi völgyeken

Motoros esküvő és több száz méter hosszú dübörgő konvoj: megtartotta nyári szezonzáróját a Széles Út Egyesület Somogyváron. Krosszbemutató, koncert és az elmaradhatatlan motoros vetélkedő is tarkította a nagyszabású jótékonysági rendezvényt.

Harsányi Miklós

– Rabul ejt a motorok látványa, nagyszerű érzés ennyi gyönyörű gépet látni – mondta a 73 éves Sebestyén Gyula, aki két unokájával, Dáviddal és Bálinttal kereste fel az idényzáró rendezvényt. Veterán járművekből is parádés volt a felhozatal: előbb egy 1974-es Moszkvics 412 gördült be, később a marcali Zsidi Béla 58 éves világoskék-fehér színben pompázó Ford Taunusa keltett feltűnést, s a szelfizők fotókat készíthettek a siófoki Takács József Steyr Puchjánál is. A motorosszekció is kitett magáért: az ősrégi Pannóniák, Mz-k és Jawakon kívül sportgépek, túra- és krosszmotorok sokaságát tekinthette meg a közönség. Kovács Balázs, a Széles Út Egyesület elnöke azt mondta: élményteli rendezvénnyel akartak kedveskedni.

– Jótékonysági rendezvényünkön a kaposvári Lári-Fári Alapítványnak gyűjtöttünk pénzt és sikeres véradást is szerveztünk – folytatta. – Összetartó a csapat, s ez a találkozónk is igazolja, hogy igyekszünk másoknak segíteni.

Megkapó látvány volt a motoros esküvői felvonulás: Balázs István somogyvári alpolgármester, a Széles Út Egyesület egyik alapítója és Fehér Tünde a motoros társak kíséretében érkezett az önkormányzathoz. Mókus struntrider és a Cross Motoro-Sokk bemutatóján kívül a többi közt koncertek színesítették az összejövetelt, s meghívták Pataky Attilát is.

 

Balatoni lángos túra, gyermek motoroztatás és rock koncert: ez is szerepelt a programban, s a felvonulásban megéhezett motorosok ellátásáról is gondoskodtak a szervezők. Ínycsiklandozó illatok fogadták szombaton a látogatókat: a babgulyáshoz vagy 12 kiló sertéshúst, öt kilónyi csülköt használtak, s persze szükség volt még négy kiló babra, s feleannyi sárgarépára is. Benei Tibor, a Széles Út Egyesület elnök-helyettese kiemelte: a találkozó alkalmával nagy hangsúlyt helyeznek a biztonságos közlekedés népszerűsítésére, s minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy az ifjú motorosok megszívleljék a jó tanácsokat. – A motorozás soha nem megy ki a divatból – tette hozzá. – Újabb fiatal srácok jelentkeznek a csapatba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában