EKÁER

2017.08.15. 06:55

Lecsap a NAV – pénzügyőrök razziáznak az M7-esen

Az idén eddig 2800 ellenőrzést hajtottak végre Somogyban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a társszervekkel közösen.

Góz Lilla

Csaknem minden ötödik kamionnál találtak az idén valamilyen szabálytalanságot a somogyi pénzügyőrök. A NAV munkatársai egy nagyszabású razzia során az EKÁER szám meglétét és annak adatait ellenőrizték kiemelten. Pici, a németjuhász kutya pedig alaposan körbe is szaglászta a járműveket.

Szúrópróbaszerűen választották ki a kamionokat az M7-es autópálya balatonlellei szakaszánál. Villogóval kikísérték a gépjárműveket a parkolóba, ahol ellenőrizték az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerét. Az EKÁER adatait összevetettek a szállítólevéllel és a rakománnyal. Megnézték azt is, hogy a vállalkozásnak van-e adótartózása, illetve, hogy a kamionvezető be van-e jelentve.

Az ottjártunkkor ellenőrzött szlovák kamionnál mindent rendben találtak. Miloslav Pusztai először találkozott magyar ellenőrökkel, de azt mondta nagyon korrektek voltak vele, gyorsan átvizsgálták iratait. Hozzátette: természetes, hogy az M7-esen ahol nagy a kamionforgalom, számítani lehet ellenőrzésekre.

Az idén eddig 2800 ellenőrzést hajtottak végre Somogyban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a társszervekkel közösen. A hatóságok ötszáz esetben tártak fel hiányosságokat – mondta el Poszovácz Gabriella. A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense hozzátette: a leggyakrabban a bejelentéssel kapcsolatos adatok pontatlanok, vagy hiányoznak, továbbá gyakran előfordult, hogy az alkalmazott nem volt bejelentve. Ha az ellenőrzés során minden rendben van, akkor mehet tovább a jármű, de ha a revizorok valamilyen hibára bukkannak, akkor büntethetnek érte. A romlandó szállítmányt pedig a kirakodási címig kísérik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában