Káposztás fesztivál

2017.08.28. 06:59

Nyerő volt a káposztalevélbe göngyölt amur is

Kreativitás és fenséges ízek jellemezték szombaton a kaposfüredi káposztás ételek versenyén, ahol a városrész napját is százak ünnepelték, a megmérettetésen pedig tizenhat csapat nyújtotta tudása legjavát.

Harsányi Miklós

– Kibuliztam még egy adagot – lavírozott a repeta káposztás finomsággal egy fiatalember, s percek múlva üres műanyag tányér arról árulkodott: kiváló volt a remekmű. Két csapattal nevezett a Kaposvári Sporthorgász Egyesület: tejfölösen, káposztaágyon készült a filézett pontyszelet, az amurt töltött káposztalevélbe göngyölték. Azt mondták: az ételnek jót tesz, ha szárnyal a séf fantáziája.

Színes előadások szórakoztatták a látogatókat.

– Nagyon tetszik Kaposvár, rendkívül barátságosak a helyiek: először indultunk a főzőversenyen, de ha lehetőség nyílik rá, jövőre is jövünk – mondta Tóth László, a miskolci Avas nyugdíjas klub tagja. Káposztás, húsos, babos egy tál ételük illata sokak kíváncsiságát csigázta fel, a közelben ténykedő az orosz hagyományőrzők csapata két fajta – gombás, illetve csirkehúsos – palacsintával rukkolt elő. Az Alibi FC nyerte meg a 18. alkalommal megtartott kaposfüredi főzőversenyt, második a Kaposvári Sporthorgász Egyesület, az Ügyeskezű Nagyik csapata a harmadik helyen fejezte be a megméretést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában