Gyermekkönyv-nyár

2017.08.24. 14:09

Sportpóni volt a könyvtári nyárbúcsúztató sztárja

Rendőrségi, tűzoltó- és lovasbemutató is tarkította a megyei könyvtár csütörtöki nyárbúcsúztató rendezvényét: gyermekkönyv-nyár címmel júniustól tíz héten át foglalkozásokat, látványos bemutatókat szerveztek a fiataloknak, melyen több mint 500-an vettek részt.

Harsányi Miklós

– Nagyon örülünk, hogy a nyáron is sokan tértek be hozzánk, az olvasás a vakációban is népszerű – mondta Horváth Péter, a megyei könyvtár igazgatója. – Június végétől augusztus közepéig a kölcsönzött könyvek 68 százaléka szépirodalom volt, év közben ez a mutató 73 százalék. Jelenleg 10 285 olvasónk van, s az külön öröm számunkra, hogy a klasszikus kötelező olvasmányon kívül egyre többen kerestek kortárs gyermekirodalmat.

Gyermekkönyv-nyár elnevezéssel nagyszabású rendezvénysorozat helyszíne volt a téka, csütörtökönként egymást érték a programok. Virág Erzsébet szervezőtől tudjuk: a fizikán és a csillagászaton kívül az ásványokról, s a háziállatokról is tartalmas, tudásbővítő előadást tartottak. – Szülők, nagyszülők kísérték el az apróságokat, számos kedvező visszajelzést kaptunk – tette hozzá. – A kedvező tapasztalatokból kiindulva jövőre is meg szeretnénk rendezni a nyári foglalkozásokat.

Látványosra sikerült a csütörtöki nyárbúcsúztató: az apróságok már reggel megrohamozták a kaposvári egység tűzoltóautóját, s nagy sikert aratott a rendőrségi bemutató is. A lövedékálló mellény és a pajzs mellett a sisakot is felpróbálhatták a gyerekek és sokan várták a Korona Póni Klub bemutatóját, ahol Gina, a 12 éves sportpóni volt a sztár. A rendezvényt a kaposvári Vattacukor zenekar fellépése zárta.

Tinikre összpontosít a téka

Szórakozás és kikapcsolódás: nyáron különösen sokan keresték Paula Hawkins Lány a vonaton című könyvét, továbbá Jojo Moyes Mielőtt megismertelek című írását. Az arab, Az arab lánya, illetve Az arab szeretője Borsa Brown műveken kívül a fiatalok körében népszerűek a Leiner Laura könyvek, illetve a legkisebbek igencsak kedvelik a Bogyó és Babóca, valamint az Anna, Peti, Gergő sorozatot. A megyei tékában nagy hangsúlyt helyeznek a gyermekek olvasóvá nevelésére, s rövidesen egy új programot kívánnak indítani, mely elsősorban a 14-16 éves korosztályt célozza meg. Ennek részleteit most készítik elő a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában