Dráva Kapu Látogatóközpont

2017.08.15. 12:03

Több mint 440 milliót költenek a nemzeti parkra

Bezárta kapuit a látogatók előtt a drávaszentesi Dráva Kapu Látogatóközpont állattartó telepe, kezdődik ugyanis a terület fejlesztése. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága érdeklődésünkre azt közölte: megújítja három állattartó telepét, 580 hektáros területen. Így a drávaszentesin kívül a nagybajom-homokpusztai és a nagydorogi egységeket is.

Koszorus Rita

Horváth Zoltán, tájegységvezető elmondta: Drávaszentesen a dolgozóknak új szociális épületet, az eszközöknek és gépeknek pedig gépszínt is építenek. A beruházásnak köszönhetően megújulnak az állatbemutatóhoz vezető utak és járdákat alakítanak ki, de a csapadékvíz-elvezetést is megoldják az uniós támogatással megvalósuló projektből. A szürkemarha gulya egy új beállót kap, mivel a korábbi már 17 éve óvta az állatokat az időjárás viszontagságaitól és fogott rajta az idő vas foga.

Nagybajom-Homokpusztán új juhhodály épül a projekt keretében, illetve egy komplex épület kialakítása is a tervek között szerepel. – Itt vizesblokkok, tájegységi iroda és bemutató helyiség is lesz – mondta Horváth Zoltán. Tehát az új épület komplex szerepet tölt majd be, tette hozzá.

Az állattartó telepeket az idei évben már nem látogathatják a vendégek, viszont a tavaszi nyitásra teljesen megújult környezetben találhatják magukat az érdeklődők mind Drávaszentesen, mind Homokpusztán.

A projekt megvalósítását az Európai Unió által biztosított 446 millió forintos vissza nem térítendő támogatás teszi lehetővé. A beruházás célja, hogy javuljon a régió természeti területeinek és a közösségű jelentőségű élőhelyeinek természeti állapota, s megőrizzék a biológiai sokféleséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában