Oltótábor

2017.08.22. 14:07

Újraélesztést is tanulnak az óvodások

Háromnapos napközis táborban vehetnek részt általános iskolás és óvodás korú gyerekek. A résztvevő 14 lurkó szakemberek által tartott foglalkozásokon ismerkedhet az önkéntes tűzoltók munkájával.

Koszorus Rita

A tábor ötlete az Ausztriában is önkéntes tűzoltóként tevékenykedő Becker Balázs tapasztalataira építenek, Nyugati szomszédainknál is elsősorban az önkéntes szervezetek aktívak a káreseteknél.

A tábor első napján szerelési feladatokat végeztek a kicsik. Megismerték a gépjárműfecskendőn található szakfelszereléseket, kipróbálták a gyorsbeavatkozót, s az önkéntes tűzoltók által a nyár folyamán szabadtéri tüzekhez legtöbbször használt szikracsapót.

Kis tűzoltók munka közben

De elsősegélynyújtásról is kaptak ismereteket. Így egy babán gyakorolták az újraélesztést, s egymáson a sebkötözés mikéntjét. A gyerekek bátran fogtak hozzá az életmentő feladathoz, Míg a többiek eljátszották, hogy telefonon értesítik a mentőket és segítséget kérnek, addig társuk a szabályos mellkas kompressziót és befúvásokat végezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában