Balatonszárszó

2017.09.29. 18:16

Gasztrorandin ismerkedtek gazdák és vendéglátósok

A szárszói művelődési házban csütörtökön mintegy 30 somogyi és a Balaton régióban tevékenykedő kistermelő mutatta be, hogy milyen termékekkel tudják kiszolgálni a vendéglátós igényeket. Ezek között a különböző illatos gombáktól a diókészítményeken át egészen a szabadon tartott mangalicából készült húsáruig sokféle különlegességet fel lehetett fedezni.

Kolumbán Tünde

Vighné Boóc Judit, fenntartható vendéglátóhely szakértő már több budapesti helyszínen szervezett gasztrorandevút. Mint mondta, a Felelős Gasztrohős Alapítvány a fenntartható és környezetbarát vendéglátásért dolgozik, ennek egyik alappillére a helyi termékek használata. A szakember úgy véli, hogy bár az éttermek és a termelők is nyitottak az együttműködésre, az időhiány miatt mégis nehezen találnak egymásra. Ezért is szervezik a gasztrorandikat, hogy a helyi termékek minél könnyebben a vendégek tányérjára kerülhessenek.

A találkozón részt vett Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, aki a szemesi Kistücsök étterem tulajdonosaként is élharcosa annak, hogy az éttermek helyi termelőktől szerezzék be alapanyagaikat.

Ezek is érdekelhetik