Helyi közélet

2017.09.08. 17:14

Tárgyalnak a lombikprogram átvételéről

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház vezetése örömmel értesült arról, hogy az intézmény lehetőséget kap IVF (in vitro fertilizáció, vagyis mesterséges megtermékenyítés) végzésére, közintézményként, közfinanszírozásból.

K.G.

Az ehhez szükséges finanszírozást és feltételrendszert a kormány nevében az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Egészségügyért Felelős Államtitkárság biztosítja.

A Kaposi Mór Oktató Kórház területén 7. éve működő Kaáli Intézettel annak megnyitása óta partneri viszonyban működtek együtt. A Somogy megyei családok ellátását az intézet végezte. Ezen ellátás zökkenőmentes átvétele és folyamatossága érdekében a kórház vezetése több mint egy éve folytat tárgyalásokat a Kaáli Intézet vezetésével. A többszörös egyeztetések eredményeképpen az ellátás folyamatosságát biztosító, a Kaáli Intézet és a kórház között kötendő szerződések elkészültek, a kórház részéről több hónapja aláírásra kerültek. A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház vezetése bízik abban, hogy – elsősorban a családok, a leendő kismamák biztonságos, folyamatos ellátása érdekében – a Kaáli Intézet is felelősségteljesen jár el, közölte a kórház igazgatótanácsa közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában