Haladás

2017.09.11. 17:58

Új felszerelés segíti a balatoni tűzoltókat

Kézi reflektor, védőkesztyű és melles nadrág: közel 1,5 millió forint értékű új felszerelést adtak át hétfő délután a balatoni tűzoltó egyesületek részére Kaposváron. Az ünnepségen részt vett Wéber Antal dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató is.

Harsányi Miklós

A Balatoni Fejlesztési Tanács pályázatán eredményesen szerepelt a Somogy Megyei Tűzoltószövetség, mely lehetővé tette a 1,5 millió forintos fejlesztést.

– Ez ám a reflektor: a viharos este is jó szolgálatot tesz – hangsúlyozta Juhász László, a balatonkeresztúri-balatonmáriafürdői tűzoltóegyesület parancsnoka. – Nagyon örülünk a lehetőségnek, mivel újabb eszközökkel gyarapodik a felszerelésünk, s ezeknek a technikai holmiknak alighanem máshol az országban is sokan örülnének. Szükség van a fejlesztésre, az évek során elhasználódnak a lámpák, s többek között a védőkesztyűk cseréjét sem lehet halogatni. Mi a melles nadrágon kívül négy pár gumicsizmát, kesztyűt és három kézi reflektort is kaptunk. Számunkra rendkívül hasznosak ezek a holmik, legyen szó akár egy nagyobb esőzés utáni kárfelszámolásról vagy belvízi védekezésről. Ha riasztás van, akkor a legcudarabb időjárási körülmények között is dolgozni kell, persze korántsem mindegy, hogy milyen minőségű holmi áll rendelkezésre. Jó látni, hogy fejlődnek a somogyi egységek.

Heizler György, a Somogyi Megyei Tűzoltószövetség elnöke rámutatott: az új felszerelés jelentősen javítja a Balatoni Kiemelt Üdülőkörzetben működő egyesületek hatékonyságát. A pályázati lehetőségeket kihasználva tudatosan törekednek az eszközállomány fejlesztésére, s kihasználnak minden olyan pályázati forrást, mely segíti a szakmai célok megvalósítását.

– Lényegesnek ítélem, hogy a szakmai képesítés fejlesztésén kívül a bevetésnél használt eszközparkot is korszerűsítsük – emelte ki Wéber Antal dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Hozzátette: a tűzoltó egyesületek fontos feladatot látnak el Somogyban is, s örvendetes, hogy számos fiatal kíván csatlakozni a csapatokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában