tanácsok

2017.10.11. 18:00

Ha ezeket tapasztalja, azonnal kapcsolja ki a fűtést!

Ha rátesszük a kezünket a gázkészülékre, s a berendezés égeti a tenyerünket, akkor aggódhatunk, hogy az égéstermék a lakásban marad.

Koszorus Rita

Százhúszezer somogyi kéményből már 100 ezret ellenőriztek a kéményseprők – mondta Farkas József kéményseprő mester a fűtési szezon okán tartott sajtótájékoztatón. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a szakember arra is felhívta a figyelmet, miként vehetjük észre, hogy gond van a tüzelőberendezéssel és szénmonoxid-mérgezés veszélye áll fenn. – A nedvesség kicsapódása a falakon már egy intő jel – mondta Farkas József. – A gyújtóláng felett, ha fekete folt van az is annak jele, hogy valami nem stimmel. Ha rátesszük a kezünket a gázkészülékre, s a berendezés égeti a tenyerünket, akkor aggódhatunk, hogy az égéstermék a lakásban marad.

Mindenféle fűtési forma tűzveszélyeket rejt magában, ezt már Wéber Antal dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője mondta. – Olyan berendezéseket szabad használni, amelyeket megfelelően karbantartunk és bizonyos periódusonként szakemberrel ellenőriztetjük – tette hozzá Wéber Antal. – Ezzel az időszaki meghibásodások megelőzhetőek és a tűzesetek elkerülhetőek.

Wéber Antal felhívta figyelmet a szabadtéri tűzgyújtás szabályaira is. – A szemét égetése tilos, a kerti hulladékok égetését az egyes önkormányzatok rendeletei szabályozzák – hangsúlyozta. – Ahol ilyen nincs, ott tilos az égetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában