Változás

2017.10.27. 09:00

Iskolacsere: kőművesek között képzik a kozmetikusokat

Ősz óta már a Lamping József Műszaki Szakgimnáziumba járnak a néhai Lia Iskola kozmetikustanulói. Az ok egészen egyszerű, jogszabályi változás miatt vette át a szakgimnázium a diákokat.

Koszorus Rita

Ettől az ősztől kezdve a Cseri úti intézményben képzik a jövő kozmetikus tanulóit. A diákok közül nem mindenki vette örömmel a váltást, s több szóbeszéd is szárnyra kapott. Több diáktól hallhattuk, azt feltételezték, hogy az iskola csődbe ment és azért kell máshová járniuk. Utánajártunk, mi igaz a szóbeszédből, ezért megkerestük Koncz Kornéliát, a LIA főigazgatóját. Megtudtuk, szó sincs csődről, csupán egy kényszerű váltásról. – Egy jogszabályi változás nyomán az alapítványi iskoláktól megvonták a normatív támogatást – mondta el kérdésünkre a főigazgató. – Ezért a vidéki intézményeinkben tanuló diákokat a szakképzési centrumok vették át.

Ez egy hosszabb folyamat volt, tette hozzá Koncz Kornélia. A Nemzetgazdasági Minisztérium ajánlotta a Kaposvári Lia Iskola számára a Lamping József Műszaki Szakgimnáziumot. Az intézmény részéről többször is tájékoztatták a diákokat a várható változásokról. Akkor nem volt kifogása senkinek, tudtuk meg.

Megkérdeztük az intézmény volt kaposvári igazgatóját, aki ugyancsak felhívta figyelmünket: nem ment csődbe az iskola. – A 2011-es törvényi változás miatt nehéz anyagi helyzetbe kerültünk volna – mondta az igazgató. – Az intézmény oktatási programját egy ideig végig tudtuk vinni, de úgy döntöttünk, hogy az idén ősztől nem folytatjuk, így biztosítva a diákok folyamatos oktatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában