Közlekedés

2017.10.25. 17:30

Ingyenjogsi jár a biztonságosan közlekedő fiataloknak

Ötven 14 éves diák kaphat ingyen segédmotorkerékpár-vezetői engedélyt Kaposváron és a város környékén.

K.G.

Az idén már a negyedik alkalommal vette kezdetét a Sulimoped program, amelynek keretében az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság költségére vizsgáznak majd a fiatalok. Hogy a program részleteivel megismerkedhessenek a gyerekek és a szülők, rendhagyó szülői értekezletre várták őket a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon.

– A cél az, hogy a gyerekek minél korábban és minél mélyebb közlekedési ismereteket szerezzenek, és ennek következtében minél kevesebb veszélyes helyzetbe keveredjenek az utakon – mondta Vácz Edit, a közlekedésrendészeti osztály helyettes vezetője. – A család pénztárcájától is függ, hogy milyen hamar ülhetnek majd motorra, de az biztos, hogy a tanultaknak megfelelően biztonságosabban közlekednek majd kerékpárral vagy gyalog is.

Nem feltétel nélkül jelentkezhetnek a diákok a programba, mutatott rá Vácz Edit. Jó tanulóknak kell lenniük, és a balesetmegelőzési bizottság más közlekedésismereti versenyein vagy rendezvényein is jó eredményt kell elérniük, kezdve a rajzpályázatoktól a kerékpáros iskolás kupákig. Vácz Edit nagy előnynek tartja, hogy az elsősegélynyújtásból letett vizsgát később 17 évesen továbbvihetik, ha személygépkocsira is megszereznék a vezetői engedélyt. A Sulimoped program indítójának szülői értekezletén részt vett Nagy László, a Somogy Megyei Kormányhivatal szakfelügyelője és Pohner István, a Kapos-ATI Autós és Motoros Iskola vezetője is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában