Napi cukiság

2017.10.30. 20:00

Másfél éves kisfiútól kért segítséget az elkóborolt kis vidra

Egy másfél éves kisfiúhoz és szüleihez csapódott egy kis vidra Mágocson. A kölyök feltehetően elvesztette szüleit. A Petesmalmi Vidrapark fogadta be.

Stanics Adrienn

Balogh Márta, a Petesmalmi Vidrapark vezetője elmondta: a kölyök már jól van. – Néhány napja hívtak fel Mágocsról, hogy találtak egy vidrát. A tóparton sétált a család a másfél éves Andriskával, amikor odaszaladt hozzájuk a pici ragadozó. A kisfiúhoz egészen közel ment, majd követte, bárhova is ment. Teljesen szelíd volt, meg is lehetett simogatni – mesélte a vidrával való találkozást Balogh Márta. A család azonnal autóba ült és elvitték a somogyi vidraparkba.

Kiderült, legyengült az állat, megfázott. Tüdőgyulladása is volt, így antibiotikumot és vitamininjekciót is kapott az állatorvostól. Azóta jobban van és imádja a speciális macskatápszert. Több mint két tucat vidrát nevelt fel a Vidrapark vezetője: ez már a 26. mentett ragadozó, amit a vidraparkban neveltek fel. Az állatok többségét, miután a kinti kifutóban hozzászoktatták a vadászathoz, szabadon engedték. A belső somogyi tórendszerekben ugyanis remek élőhelyet találnak maguknak a vidrák.

Ezek is érdekelhetik