BalatonHelp

2017.10.28. 11:30

Minden másodperc számít – gombnyomásra érkezik a segítség

A VMSZ partnerei a szerződésben meghatározott időszakban – sokszor térítésmentesen – napi 24 órában számíthatnak segítségre.

Koszorus Rita

Egyre népszerűbb a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) életmentő telefonos applikációja. A BalatonHelp nevű alkalmazást azért hozták létre, hogy a Balatonon vízi járművel közlekedők kiszámítható és biztos segítségnyújtási rendszerhez jussanak. A csónakkal, vízi sporteszközzel közlekedők, sőt a 32 lábnál hosszabb hajót használók is igénybe vehetik.

A VMSZ személyre szóló, egyéni csomagokat is ajánl azoknak, akik több hajót, vagy bérelt járműveket használnak. A partnerek a szerződésben meghatározott időszakban – sokszor térítésmentesen – napi 24 órában számíthatnak segítségre. A BalatonHelp előnye más életmentő alkalmazásokkal szemben, hogy a segélykérő GPS koordinátáit küldi el a vízimentőknek, akik azonnal a helyszínre siethetnek. Így esély sincs arra, hogy például rossz címre megy a segítség.

Nemrégiben a balatonlellei BL Yacht Club is megkötötte a BalatonHelp szolgáltatást, minden egyes náluk tárolt hajóra. Tóth Balázs ügyvezető kérdésünkre elmondta: azért szánták el magukat erre a lépésre, mert az elmúlt nyáron sok hajótulajdonos került bajba a vízen. A VMSZ szolgáltatásával gyorsabban segítséghez juthatnak, és védve vannak a vízen tartózkodás idején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában