Népszavazás stop

2017.10.02. 16:37

Nem szavazhatnak a szemét-sorsról Kaposmérőn

Elutasította a Helyi Választási Bizottság a kaposmérőiek népszavazási kezdeményezését. A lakók egy része a településre tervezett INERT hulladéklerakó megnyitását szerette volna így megakadályozni.

A voksoláson arra válaszoltak volna a lakosok: „akarja -e ön, hogy Kaposmérőben nem veszélyes hulladék kezelésére, ártalmatlanítására INERT hulladékfeldolgozó-üzemet létesítsen az INERT-INWEST Kft.?” A kezdeményezést a bizottság egyhangúan elutasította, mivel a kérdésről nem lehet népszavazást tartani.

A népszavazást kezdeményező Müller Zoltán kérdésünkre elmondta: a hulladéklerakót ellenzők nem hagyják ennyiben a kérdést. Tovább küzdenek az INERT hulladéklerakó létesítése ellen.

Mint arról korábban beszámoltunk lakossági fórumot is tartottak a vitatott hulladéklerakó, és feldolgozó létesítéséről. Itt Prukner Gábor polgármester igyekezett megnyugtatni az aggódó lakosokat arról, hogy a létesítmény nem veszélyes és még hasznot is hoz a településnek. Az egykori téglagyár közelében – ahol működne a hulladéklerakó – élők attól tartanak, hogy zajos lesz a létesítmény és a porszennyezés az ott élők egészségét is károsítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában