Nyim

2017.10.03. 08:14

Összefogással és pályázati pénzből épül a liget

A MOL Zöldövezet Programból 600 ezer forintos támogatást nyert a Nyimi Hagyományőrző Egyesület.

Koszorus Rita

A település Hagyományőrző Egyesülete pályázott a MOL Zöldövezet Programban közösségi funkciójú zöld területek létesítésére. Ennek keretében egy ligetet álmodtak meg a nyimiek, a játszótér mögötti területen. Feltétel volt, hogy a helyi közösség tagjai közös erővel vegyenek részt a tervek megvalósításában. Pistár Péter polgármester megkeresésünkre elmondta: több mint hatvanan dolgoztak az új közösségi terület kialakításán. A jelentős kézi erőnek köszönhetően elültették a fákat a ligetben, tűzrakóhelyet alakítottak ki, és a lengőteke-, valamint a petanque-pálya alapjait is lerakták.

A munkálatok hamarosan folytatódnak, s záróakkordként egy időkapszulát is elhelyeznek majd az elültetett tölgyfa mellett. A MOL Zöldövezet Programból 600 ezer forintos támogatást nyert a Nyimi Hagyományőrző Egyesület a liget kialakítására. Ehhez a civil szervezet és az önkormányzat közösen 200 ezer forint önerőt tett hozzá. Emellett a helyhatóság biztosította gépeit a vadonatúj közösségi zöld terület kialakításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában