vándorkiállítás

2017.10.10. 17:53

A Pál utcai fiúk – a legenda még ma is él

Gittegylet, grund, einstand: A Pál utcai fiúk című legendás regényről készült vándorkiállítás megnyitóját tartották kedden a Takáts Gyula megyei és városi könyvtárban: a filmvetítéssel egybekötött rendezvényen közel 100 gyermek vett részt. Képek, korabeli játékok és olvasmányos tájékoztatók idézik fel a rendkívül népszerű mű hőseit.

Harsányi Miklós

Köpflerné Szeles Judit, a könyvtár igazgató-helyettese nyitotta meg a tárlatot. A vándorkiállítás alapjául a Petőfi Irodalmi Múzeum korábbi kiállítása szolgált, s az interaktív tartalmak kidolgozásában részt vállalt a Nemzeti Múzeum, a Vígszínház és a Móra Könyvkiadó is.

– A Nemecsek a kedvencem – mondta egy kisfiú barátjának, miközben a megnyitó után levetítették a klasszikus filmet. A legendás Molnár Ferenc-regény születésének 110. évfordulóján indult útjára az interaktív vándorkiállítás, a mű népszerűsége töretlen.

Virág Erzsébet, a megyei könyvtár rendezvényszervezőtől tudjuk: A Pál utcai fiúknak szentelt – s ezzel a jövőre szintén évfordulós (140 éve született) szerzőre is emlékező tárlat több mint 10 évig vándorol majd az országban, s a határon túli olvasókhoz is eljut majd. Hangsúlyozta: olyan közeget teremt a vándorkiállítás, ahol élmények sokaságát élhetik át a gyermekek. S olyan világba csöppenek, mely látványosan és a fiatalok érdeklődését felkeltve eleveníti fel a regényt.

A Takáts Gyula megyei és városi könyvtárban november 7-ig tekinthető meg a kiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában