Megyei előrejelzés

2017.10.16. 06:40

Reggel még hideg lesz, de napközben tovább melegszik az idő

Szerencsénk van az idővel, ha nap elején és végén rendesen felöltözünk a szolid hideg ellen, akkor napközben élvezhetjük a napsütés melegét.

Sonline

Somogy megyében, hétfőn reggel párásságra, illetve ködfoltok kialakulására számíthatunk. Napközben viszont túlnyomóan derült, száraz, idő lesz, gyenge délnyugati légmozgás mellett. A hőmérséklet a vasárnapihoz képest 1-2 fokot még emelkedik. Estére fokozatosan hűl a levegő, de hajnali párásságon és ködfoltokon kívül egyéb változás nem történik éjszaka az időjárásban.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

hétfőn reggel 9,

hétfőn délután 22,

kedden reggel 10 fok körül alakul.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Használjuk ki a napfényt, töltsünk akár több órát a szabadban! A maximum-hőmérséklet mintegy 3-4 fokkal meghaladja az ilyenkor szokásosat, de a reggelek és az esték hűvösek, öltözzünk rétegesen! (forrás: met.hu)

A következő napokban:

- Kedden is derült, meleg, kiránduló időre számíthatunk. Gyenge marad a légmozgás.

- Szerdán fátyolfelhőzet szűri a napsütést, de kissé tovább emelkedik a hőmérséklet. Csapadék és jelentős légmozgás nem várható.

- Csütörtökön sok napsütés, de megélénkülő, időnként erős lökésekkel kísért délnyugati szél fúj.

- Pénteken úgy néz ki, hogy hidegfront érheti el hazánkat, és a jelenlegi modellszámítások alapján helyenként esőre is számítani kell. Hűlni kezd a levegő. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik