művészet

2017.10.25. 14:00

Rippl-Rónai mintáit sajátították el a diákok

Rippl-Rónai motívumaiból saját mintákat alkothattak azok az diákok, akik egy rendhagyó múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt. Főként ruhaterveket készítettek szecessziós elemekből, virágmintákból. A viaszos batikolással is megismerkedhettek a textilművesnek, illetve divat- és stílustervezőnek készülő tanulók.

K. G.

– Nagyon izgalmasnak találták a közös munkát, lekötötte őket, sőt még több időt igényeltek volna minderre – mondta a foglalkozásról Simonné Lechner Judit múzeumpedagógus, aki a Rippl-Rónai József által tervezett tányér- és kárpit mintákat is megmutatta a fiataloknak. A diákok a Rippl-Rónai villában az Andrássy-ebédlőben megtekintették a festő iparművészeti munkásságának emlékeit.

A foglalkozás a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című projekt része volt, ugyanis a Rippl-Rónai Múzeum egy múzeumpedagógiai mintaprojekt megvalósítási lehetőségét nyerte el. A kilenc héten át zajló Tárgyak, sorsok, emberek című foglalkozás-sorozat együttműködő partnere a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium. A múzeum a szakképzés sikeréhez járulna hozzá azzal, hogy kiemeli a diákok által tanult szakma fontosságát, jó minőségét. A fiatalok ekkor azt az érzést is átélhetik, hogy akár az általuk készített tárgyak is szerepelhetnek majd egy múzeumban a jövőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában