cserediákok

2017.10.29. 15:42

Thaiföldről is érkeztek önkéntesek Siófokra

Az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány nagygyűlésén a többi között beszámoltak arról is, hogy hazánk az elsők között van a legnépszerűbb országok ranglistáján.

Krausz Andrea

Bangáné Jarecsni Rita, az AFS Magyarország nemzeti igazgatója elmondta, a szervezet révén több mint 80 ország 13 ezer diákja vesz részt minden évben 3-11 hónapos külföldi tanulmányúton, így világszerte már több mint 400 ezer középiskolás és fiatal felnőtt tanulhatott külföldön. Itt önkéntes befogadó családoknál éltek és helyi iskolákban tanultak.

A siófoki konferencián beszámoltak arról is, hogy Magyarországot is összehasonlítják más partnerországokkal. Nagy eredmény, hogy a felmérés, ami arról ad információt, hogy a diákok hogy érzik magukat a fogadó országban, igencsak kedvező képet festett hazánkról. Az egész világon az első között vagyunk a minőségi sorrendben.

Thaiföldről nyolc önkéntes érkezett a siófoki nagygyűlésre, akik tíznapos magyarországi tanulmányútjuk utolsó állomásán látogattak el Siófokra. Számos magyar diák választja egyébként Thaiföldet diákcsere évének helyszínéül. Népszerű még a magyar fiatalok körében az USA, Malajzia és Indonézia és egyre felkapottabb a Karibi térség is. A kint tartózkodást a szülők fizetik, de a diákok fele a 2017-es tanévben jelentős ösztöndíjhoz juthatott.

Az elmúlt tíz évben mintegy 50 külföldi középiskolás töltötte diákcsere évét az AFS kaposvári körzetében, míg ugyanezen időszakban a körzetből 44 magyar diák tanult külföldön. A kaposvári az egyik legjelentősebb az AFS 19 hazai körzete közül, Somogy megye és a kaposvári körzet kiemelkedő szerepet tölt be a nemzetközi diákcsere-szervezet hazai életében. Az idei tanévben például három somogyi középiskolás Olaszországban, illetve egy-egy diák Dominikán, Mexikóban, Németországban és Svédországban tölti csereévét. A kaposvári körzet ezzel párhuzamosan egy thai, két török és két olasz diákot lát vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában