Jótékonyság

2017.11.24. 16:11

Mézeskalácsból sütötték ki Siófokot a városnapon

Várossá válásának 49. évfordulóját ünnepelte Siófok. A programok a város főterén kezdődtek, ekkor nyílt meg a jótékonysági vásár, a helyi civil szervezetek, egyesületek részvételével. A városnapon Mézeskalácsból sütötték ki Siófokot.

Kolumbán Tünde

Adventi koszorúk, könyvek, ruhák, kutyás kellékek és apró ajándékok sorakoztak a siófoki civil szervezetek standjain, hogy gazdára találjanak a jótékonysági vásáron. Bevételük felével az idén a Napraforgó Óvodát támogatták az egyesületek.

A városnap hagyományosan az önzetlenség jegyében telt Siófokon. A jótékonysági vásárt ezúttal is kiegészítette a mézeskalácsváros-program, melyre a helyiek az illatos édességből sütötték ki Siófokot, a település legjellegzetesebb épületit formázták meg. A mézeskalács léptékben mérve szép méretekkel büszkélkedő épületekre december közepéig licitálni lehet. Az összegyűlő bevételből egy beteg helyi kislány, Gelencsér Nikoletta gyógykezelését támogatják a szervezők.

Siófok 1968 decemberében kapta meg a városi rangot, melynek évfordulóját a helyi rendelet értelmében az első adventi vasárnapot megelőző pénteken tartották az elmúlt években. Az idén a hagyománnyal szakítva egy héttel előrébb hozták a programot, amelynek része volt még a városi virágosítási verseny eredményhirdetése és a legeredményesebb siófoki diákok és tanáraik fogadása. Az idén 183 fiatalt és 60 tanárt köszöntöttek a Kálmán Imre Kulturális Központban.

Ugyanitt kiállítás nyílt az idén 85 éves Csiszár Elek festményeiből. A város díszpolgárának életmű kiállítását a Helyi Érték Egyesület szervezte, melynek elnöke, Gyarmati László úgy véli, hogy a nagyszabású tárlat méltó befejezése 2017-es kiállítási évüknek.

A siófoki városnapi programsorozat központi eseményén, a kulturális központ színháztermében Lengyel Róbert polgármester elismerő okleveleket osztott valamint a Siófokért érmeket is átadta. A kitüntetést ezúttal Antal János étteremtulajdonos valamint a városi úszásoktatásban évtizedek óta jeleskedő edzőpár, Király Johanna és Vargha Béla vehette át. Rajtuk kívül poszthumusz Siófokért érem elismerésben részesült Székely Zoltán, a siófoki kórház egykori szülész-nőgyógyász főorvosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában