Balatonkeresztúr

2017.11.29. 14:00

Névazonosság miatt zaklatták a behajtók

Egy évtizede küzd a végrehajtókkal egy idős balatonkeresztúri férfi, mert egy névegyezés alapján akarják behajtani rajta azt az adósságot, amit nem ő csinált.

Év végi prémium: Somogyban nem divat a jutalom Kaposváron, Siófokon és a megyei önkormányzatnál nem fizettek év végi jutalmat, derült ki kérdéseink nyomán.

Két évvel ezelőtt már feltárta lapunknak az ügyét, ám azóta semmi sem történt. Illetve minden folytatódott tovább: a napokban is kapott egy levelet a behajtó cégtől, hogy fizessen be kedvezménnyel 16 ezer forintot, akkor elengedik a tartozása többi részét.

– Régen kezdődött a kálváriám, még 2007-ben, amikor aktív dolgozó voltam. Minden előzmény nélkül jelentkezett nálam ez a cég. Pedig semmiféle hitelt nem vettem fel – mondta Papp János. – Ennek ellenére zaklattak, sms-t és levelet is küldtek, hogy törlesszem a hitelt. Egy áruhitelről volt szó, a számlát is mellékelték az egyik levélhez. Ebből kiderült, hogy egy tápiószecsői névrokonom, egy másik Papp János bútorokat vett hitelre egy jászberényi áruházban 193 ezer forintért.

A balatonkeresztúri Papp János állítja: soha életében nem járt a Jászságban. Telefonon felhívta a behajtó céget, egyeztettek. A szerződés alapján kiderült, hogy sem az édesanyja neve, sem a születési éve nem stimmelt az iraton. Ennek ellenére nem törölték a tartozást. Közben Balatonfenyvesről Balatonkeresztúrra költözött hősünk, de ott is megtaláltak.

– Ártatlan vagyok, soha életemben nem maradtam adós semmivel, becsületesen ledolgoztam az életemet – jelentette ki Papp János. – Nem tudom, hogyan vethetnék véget ennek az ügynek. Már egy fonyódi ügyvéd segítségével hivatalos levélben elküldtem a személyi adataimat a végrehajtóknak, de válaszra sem méltattak. Pedig abból a levélből kiderül, hogy nem vagyok azonos a jászberényi Papp Jánossal. Végső elkeseredésemben lefénymásoltam a személyi igazolványomat, és bevittem a rendőrségre, hogy feljelentem a céget zaklatás miatt. De a rendőrség szerint nincs jogalapom a feljelentéshez.

Kerestük a budapesti adósságbehajtó céget, azonban az ügyfeleikről nem nyilatkoznak, így nem tudtuk meg, mi lesz a vége a történetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában