nyílt nap

2017.11.08. 18:52

Nyolcadikosok rohamozták meg az építőiparit

Nyílt napot rendezett szerdán a Kaposvári Szakképzési Centrum Lamping József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola. A vártnál is nagyobb volt az érdeklődés, több mint 200 pályaválasztás előtt álló diák érkezett: nívós bemutatók színesítették a rendezvényt, nagy sikert aratott az építőipari és a szépészeti foglalkozás.

Harsányi Miklós

– A szakgimnáziumban hét ágazati képzést indítunk – mondta Agócs Attila igazgató. – Így az építőipari és faipari oktatáson kívül földmérés és a szépészet is megtalálható a palettán, kozmetikusokat és fodrászokat is tanítunk. Bőséges választási lehetőséget kínálunk a szakközépiskola képzésben: ácsokat, tetőfedőket, burkolókat és központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelőket is tanítunk, kiemelt figyelmet fordítunk a magas szintű gyakorlati oktatásra.

Újabb és újabb általános iskolai csoportok érkeztek délelőtt a középiskolába: a Berzsenyiből 27 nyolcadikos fiú és lány vett részt a bemutatón. A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara gondoskodott buszokkal a fiatalok szállításáról, s a diákok interaktív módon kaptak bepillantást egy-egy szakmába. A bádogosok sípot készítettek, az asztalosok varázskockával kedveskedtek a látogatóknak, s főként a lányok részéről övezte kiemelt figyelem a kozmetikus tanulók látványos munkáját. Mester kozmetikus, gyakorlati oktató azt mondta: színvonalas körülmények között sajátíthatják el a szakma alapjait a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában