lelátó

2017.11.20. 18:10

A Puskás Ferenc Stadion széken drukkolhatnak a csurgóiak

Külsőre is egységes, szép látványt nyújt a megyei elsőosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Csurgói TK labdarúgó-pályája, amelynek a felújított fedett lelátóját a minap avatták fel.

Horváth József

Füstös János polgármester kiemelte, hogy a klubbal és elnökével való folyamatos együttműködés eredményeként elmondható: jó célra fordították az önkormányzati és TAO-s forrásokat. Mutatós kerítés készült, az öltözők nyílászáróit kicserélték, s elkészült mindkét pálya világítása is. A lelátó a lebontott Puskás Ferenc-stadionból kapott 300 székkel, teljes megújulásával hosszú időre biztosítja a megfelelő körülményeket a pálya mellett.

Szászfalvi László országgyűlési képviselő elmondta, hogy Pákai Lajos elnök vezetésével a klub nagyon jól hasznosította az eszközöket és forrásokat. A lehetőségek adottak, a fiatalok legyenek büszkék arra, hogy ezt a mezt magukon viselhetik – emelte ki a képviselő.

Nemes Nándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy megyei igazgatója is elismeréssel adózott a csurgói összefogásnak, majd díjakat adott át, köztük a megyei ezüstérmes 17 éves korosztályos csurgói csapatnak és Rozsi Kornélnak, a bajnokság gólkirályának.

Egykor vásártér volt

1933 augusztusában a mai edzőpálya helyén avatták a CSTK (Csurgói Testgyakorlók Köre) pályáját, amely mellé öltöző, majd falelátó is készült, de a háború után leégett. Az 1956-ban elkészült, megyeszerte elismert minőségű pálya a kiskundorozsmai kubikosok alapos, pontos munkáját dicséri. Új, fedett lelátót is építettek hozzá a Petőfi téri lebontott zsinagóga anyagából. A nyitó mérkőzésükön a Bp. Pénzügyőr NB II.-es csapatát fogadták. 1993-ban átesett egy szükségessé vált felújításon. Akkor 273 ember adakozott, amelyet az önkormányzat egészített ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában