meseíró és a fúró

2017.11.30. 15:42

Rettegő fogorvossal találkoztak a gyerekek a könyvtárban

Fogorvosi köpeny, fúró, fogtükör, fogó. Alapkellékek egy fogorvos számára, és alapkellékek egy író-olvasó találkozón is. Mert Vig Balázs meseíró úgy gondolta, A rettegő fogorvos című gyerekkönyvét személyesen, fogorvosi kellékekkel felvértezve ajánlja kis olvasói figyelmébe.

– Nem vagyok klasszikus meseíró, inkább az érdekelt, mi a hiány a gyerekirodalomban? – mondta Vig Balázs. – A mostani ovis könyvek például mind beszoktatásról szólnak, a valós problémákkal senki nem foglalkozik. Jól emlékszem, milyen volt gyereknek lenni. A saját élményeimet próbálom összemixelni az általam teremtett figurával.

Vig Balázs főhőse Todó, akinek az óvodáról és az iskoláról is véleménye van, és a valóban megtörtént kalandjait osztja meg a kis olvasókkal. – A gyerekek életét a felnőttek irányítják – mondta. – Abban hiszek, hogy a közöttük lévő helyes kommunikáció lehet a problémák megoldó kulcsa.

Vig Balázs talán ezért is járja az országot, hogy beszélgethessen a gyerekekkel. Évente 140 találkozón vesz részt, ahol egyórás előadásában interaktív módon mesél főhőseiről a kicsiknek. Azt mondja, ezzel is egy hiányt pótol, mert az ő gyerekkorában nem voltak ilyen játékos író-olvasó találkozók, mint amilyet csütörtökön rendeztek Kaposváron a könyvtárban. Turbéki Bernadett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában