Hagyományőrzés

2017.11.20. 09:00

Zenés gálaestet tartottak a kaposvári németek

Egyre többen érdeklődnek a német nyelvű kulturális programok iránt Somogyban.

K.G.

Egyrészt a megyében letelepedett külföldiek keresnek maguknak hasznos elfoglaltságot, másrészt egyre több a magyar fiatal, aki nyelvtanulás vagy a német kultúra szeretete miatt vesz részt hasonló programokon. Legutóbb egy fiatal nyelvtanárnőt vettek fel a Kaposvári Német Közhasznú Egyesület tagjai közé. Az egyesület a hétvégén gálaműsort tartott a Kaposvári Egyetem kulturális központjában.

A kaposváriakon kívül a nagyberki tánccsoport német táncokat adott elő, bemutatkozott az érdi Rozmaring kórus, valamint a horvát Szivárványhíd kórus is adott elő dalokat. A színpadon a kaposvári katolikus iskola tanulói adtak számot nyelvtudásukról. – Az egyesületi tagságnak nem kizárólagos feltétele a német nyelvtudás, szélesebb körű nyelvismeret nélkül is meg lehet tanulni a dalokat, hangsúlyozta Schlihter Györgyné, az egyesület elnöke.

A produkciókkal népszerűsítik a sváb hagyományokat is, valamint az egyre nagyobb számban Somogyban élő németeket fogják össze, fogalmazta meg munkájuk lényegét Máté Ernő tag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában