videó

2017.12.10. 20:00

A Csillagtestvérekre emlékeztek

Ismét kigyúltak a fények a csillagtestvérekért az advent második vasárnapjának estéjén a kaposvári Kossuth téren.

K.G.

A csendes emlékezés gyertyáit gyújtják meg ilyenkor a gyermeküket vesztett családok és a gyászoló hozzátartozók. Családtagok, barátok és ismerősök rótták le kegyeletüket. A karácsony előtti emlékezés a szolidaritás érzését hivatott feltámasztani. A mécseseket ilyenkor hagyományosan pillangó formában helyezik a földre, ami a remény szimbóluma. A fehér léggömbök magasba eregetése is a rendezvényhez tartozik, amelyekkel emlékező üzeneteket küldenek.

A somogyi megyeszékhelyen 2008 óta tartják meg a rendezvényt. A Csillagtestvérek éjszakája mozgalomba világszerte egyre több település kapcsolódik be. A nemzetközi gyermekhospice rendezvény szándéka az egész világon átívelő gyertyagyújtás. A Németországból eredő kezdeményezés szerint a világon mindenütt egy időpontban gyújtanak mécsest az elhunyt gyermekekért.

A megemlékezésen Varga László megyéspüspök is szólt az elhunyt gyermekek hozzátartozóihoz.

– A szeretet sebei csak akkor gyógyulnak, hogyha készek vagyunk megbocsátani a sorsnak, az Istennek, másoknak és önmagunknak. A múlttal nem lehet mást kezdeni, mint megbocsátani és elfogadni. Ekkor kezdünk élni, ekkor növekszünk tovább a szeretetben – mondta Laci atya.

A kaposvári rendezvényen részt vett Szita Károly polgármester is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában