Új polgármester

2017.12.27. 14:00

Angyalkát kapott karácsonyra Kisbajom

Végh László Gábor polgármester halála miatt ez év december 17-én időközi polgármester választást tartottak Kisbajomban.

Györke József

A 301 szavazásra jogosult közül 214 fő járult az urnákhoz. Szelidné Gerencsér Angyalkára 160 fő szavazott, így ő lett Kisbajom polgármestere.

– Hogyan sikerült ilyen nagyarányú győzelmet elérnie?

– 1994. óta vagyok képviselő a településen. 2014-től alpolgármesterként is ténykedtem. 2015-ben, a polgármester úr szívműtéte miatt hét hónapig rám hárult a község ügyeinek intézése, irányítása. Szerencsére, sikerült megállnom a helyem, a lakosság is elismerte munkámat. A mostani választás előtt sem kampányoltam. Bíztam magamban és a munkámban. A szavazás is bizonyította, hogy elismerték eddigi munkádat.

– Hogyan tovább?

– Szeretném elődöm, Végh Gábor hagyatékát tovább vinni, folytatni. Az utat ő kijelölte, melyet úgy érzem nekem és a település lakóinak kötelességünk véghezvinni. Kiemelten kezeljük a folyamatban lévő pályázatok lezárását, a közmunka program folytatását, a helyi lehetőségek és sajátosságok függvényében. Fontosnak tartjuk képviselőtársaimmal közösen az intézmények biztonságos működtetését (óvoda és erdei iskola). Szeretnénk folytatni a hagyományokat is: falu virágosítása a közmunka programmal együtt.

Civil szervezetek is segítik a munkát?

– Igen! Nagyon jó és együttműködő a kapcsolatunk a helyi Baráti Kör Egyesülettel és a Kisbajomért Alapítvánnyal. Ez anyagi támogatásban is megnyilvánul részükről.

– Vannak induló pályázati beruházások?

– Két nagy pályázatunk vár indításra: az óvodai konyha bővítése-korszerűsítése, valamint az orvosi rendelő korszerűsítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában