Helyi közélet

2017.12.14. 18:34

Balatonföldvár hetvenmillióból kap kormányablakot

Balatonföldvár hetvenmillióból kap kormányablakot – jövő kormányablakban intézhetik ügyeiket a helyiek, a térségben élők és azok, akik a turisztikai főszezonban a városban tartózkodnak.

Kolumbán T.

A helyi okmányiroda átalakításával az eddigi 150 helyett jövőre már 1600 ügytípusban járhatnak el az ügyfelek a balatonföldvári kormányablakban. Somogyban az elkövetkező időszakban négy új kormányablak nyílik, a földvári mellett Balatonbogláron, Balatonlellén és Nagybajomban is elérhető lesz az ügyintézés gyors, korszerű és hatékony formája.

– A négy új kormányablakra a Miniszterelnökség hazai forrásból összesen 218 millió forintot költ, ebből a legtöbbet, 70 millió forintot a balatonföldvári kormányablakra fordítják – mondta Neszményi Zsolt, Somogy kormánymegbízottja.

– A 2010-es kormányváltás óta a megye majd a járási székhelyeken megnyílt kormányablakok után, harmadik ütemben a kisebb városokban is megnyílnak az ügyfélközpontú kormányablakok – mondta Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője a balatonföldvári sajtótájékoztatón. – Nem csak a balatonföldváriak profitálnak a beruházásból, hiszen a város komoly vonzáskörzettel rendelkezik, így több mint 15 ezer polgárnak nyújtanak majd segítséget a hatósági ügyintézésben – emelte ki Witzmann Mihály.

Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere arról beszélt, hogy a városháza földszintjére kerülő kormányablak kialakításával párhuzamosan a városháza is megújul. Az épület energetikai korszerűsítését 235 millió forintos pályázati forrásból valósítják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában